Wat zijn de kosten van een mooie canvas foto?

Wat zijn de kosten van een mooie canvas foto?

Een foto op canvas is een mooie manier om de ruimte op te leuken. Je kunt kiezen uit tal van prints, of een eigen foto. Wanneer je iets gepersonaliseerd wilt hebben is het vaak iets duurder. Maar alleen al in het assortiment van winkels zijn de opties zo goed als eindeloos!

Er moet rekening gehouden worden met bepaalde aspecten zoals de fotokwaliteit en het formaat. Dit heeft uiteindelijk weer invloed op de prijs van het canvas feest. En je wilt natuurlijk weten wat de kosten zijn. In dit blog gaan we in op de kosten van een canvas foto. zo weet je precies voor welke prijzen je komt te staan!

Verschillende materialen

Wist je dat er zelfs keuze is in verschillende materialen, ook als fotobehang. Ook in foto’s, kleuren en formaten heb je opties. Dit heeft wel invloed op de prijs natuurlijk.

De kosten

De prijzen verschillen per aanbieder en kunnen uiteenlopen afhankelijk van de keuzes die je maakt. Gemiddeld is te zeggen dat een canvas van fijn linnen bij een formaat van 120×80 cm vanaf €115,- begint. Je kunt tot in de honderden euro’s gaan, maar bij een kleiner formaat, denk aan 40×30 cm met fijn linnen kom je vanaf de €29,95 uit ongeveer.

Lees ook:  Fotobehang Trekker

Bijkomende kosten

Voordat je je foto ergens besteld op een canvas is het slim of te kijken naar verschillende leveranciers. De prijzen kunnen nogal uiteenlopen. Ook kan de een beter helpen bij het kiezen van de juiste kwaliteit en je interieur dan de ander. Ook kan de ene helpen bij het ophangen en leveren.

Waar moet je verder nog rekening mee houden

Buitenom wat je ervoor moet betalen en de kwaliteit van de foto zijn er nog een aantal andere punten waar je rekening mee moet houden:
– Met donkere foto’s loop je het risico dat het eindresultaat op het canvas niet mooi is. het materiaal van een canvas is namelijk anders en grover dan de structuur van poster;
– Kleurtinten die op elkaar lijken vloeien veel eerder over in elkaar dan op papier, waardoor het eindresultaat heel anders uit kan pakken dan je verwacht;
– Donkere foto’s pakken vaak donkerder uit op het canvas;
– Het doek geeft een heel andere stijl dan bijvoorbeeld glas;
– Zorg dat de stijl binnen je huis past en de stijl die voor ogen hebt;
– Laat je helpen als je zelf niet uitkomt met de kwaliteit of niet zeker weet dat het eindresultaat van canvas foto mooi wordt.